Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Tallinn

Tallinn közlekedés

Tallinn, Észtország, Közlekedés

Közlekedés

Tallinn, Észtország, Közlekedés

Légi közlekedés
Budapestről Tallinnba repülővel csak átszállással tudunk eljutni. Számos légitársaság is indít járatokat naponta az észt fővárosba, pl. Lufthansa, Estonian Air, Aeroflot, Finnair és Spainair. Tallinnban van az egyik legmodernebb repülőtér Európában, és hat kapujával az egyik legkisebb is.
Az utasokat az érkezési oldalon buszok és taxik várják. Taxival 10 perc alatt, a 2-es busszal 20-30 perc alatt érünk a városba.

Villamos, busz és troli
Tallinnban a tömegközlekedést buszok, villamosok és trolibuszok bonyolítják. A villamosok főleg a központban közlekednek, a buszok külső kerületekbe visznek. A megállókban kifüggesztett térképek alapján tájékozódhatunk.
Mindhárom szállítóeszközre ugyanaz a jegy érvényes, ezeket a kioszkokban vásárolhatjuk meg. Minden jegy egy utazásra érvényes.

Taxi
A taxisokra gyakran panaszkodnak túlszámlázás miatt a helyiek és a turisták is. Lehetőleg inkább telefonon rendeljünk taxit. Induláskor érdemes egyeztetni az árat. 

Autó
Az észt vezetők híresen figyelmetlenek és morcosak. Az időjárás fontos tényező. Aki nem magabiztos vezető, ne itt akarja megtanulni a téli vezetést.

Autóbérlés
Észtországban az autóbérlés egyszerű és nem túl drága. A nagyobb autókölcsönző cégek jelen vannak a belvárosban és Tallinn repülőterén is.

Forrás: Nyitott szemmel: Balti államok

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!