Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Tallinn

Tallinn hasznos tippek

Tallinn, Észtország, Hasznos tippek

Hasznos tippek

Tallinn, Észtország, Hasznos tippek

Éghajlat
Télen a hőmérséklet -30 fok alá is süllyedhet, bár újabban -5 fok körül ingadozik. Havazásra egészen márciusig számítani kell. Látogatásra a legjobb június, ekkor a leghosszabbak a nappalok és a legtöbb a napos órák száma.

Időeltolódás
Észtország a kelet-európai időzónába tartozik, egy órával előre kell állítani az órákat.

Egészség
Észtországban az egészségügyi ellátás megfelelő színvonalú, nyugati gyógyszerek is kaphatók. A legtöbb gyógyszertárban rendelkezésre állnak a szokásos fájdalomcsillapítók és antibiotikumok. Európai Egészségbiztosítási Kártyával az ország lakóinak ingyenes ellátások nekünk is ingyenesek.

Nagykövetség
Magyar Nagykövetség, Észtország
Tallinn, Narva mnt. 122.
Telefon: (372) 605-18-80.
Fogadó óra: kedd és péntek 9-12 óra között

Pénz
Észtország hivatalos pénzneme az euro. A legtöbb ismert hitelkártyát szinte mindegyik elegáns vagy középszintű helyen: étteremben, szállodában, kocsmában, klubokban elfogadják. Bankautomatát a városban nem nehéz találni.

Elektromosság
Az elektromos hálózat 220 V és 50 Hz. Az aljzatok és a konnektorok megegyeznek a magyar szabvánnyal.

Internet
A legtöbb szállodában van internetezési lehetőség, sok helyen ingyenesen. Tallinn belvárosában internet kávézókat is találunk.

Telefon
A mobiltelefonok használata nem okoz gondot. A nyilvános telefonok kártyával működnek. Telefonkártyát postahivatalokban, trafikokban, üzletekben és szállodákban vásárolhatunk.

Posta
A posta jól és gyorsan működik. Bélyeget a postahivatalokban vagy a szállodákban is vásárolhatunk. A Viru központtal szemközti posta hétköznap 7:30 - 20:00-ig tart nyitva.

Borravaló
A számla rendszerint tartalmazza a felszolgálási díjat. Kerekítsük az összeget, ha elégedettek vagyunk. Az elvárt borravaló 5%.

Közbiztonság
Tallinban a turistákat ritkán éri sérelem, az erőszakos cselekményeket a bandák követik el egymás ellen. A piacokon, zsúfolt helyeken fokozottan ügyeljünk értékeinkre. A hotelben se hagyjuk semmi szem előtt, inkább zárjuk a szálloda széfjébe.

Vám
A magáncélra használt tárgyakat szabadon ki- és bevihetjük az országba.

Forrás: Nyitott szemmel: Balti államok

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!